Loading!

Ontmoet Roboy! De meest geavanceerde humanoïde robot in de wereld

Roboy, de ambassadeur van een nieuwe generatie van intelligente machines heeft een menselijke vorm en zijn makers claimen dat het de “meest geavanceerde humanoïde robot in de wereld is. Hij is in staat om mensen te detecteren en zelfs emotie’s te tonen. Hij is een van ‘s werelds eerste mensachtige robots.

Deze humanoid was al in Shanghai, Doha en Washington. Roboy spreekt Duits en Engels. Maar de robot kan niet alleen vreemde talen. Hij schudt zijn gesprekspartners ook de hand en neemt selfies op verzoek.

Het gerenommeerde Artificial Intelligence Lab van de Universiteit van Zürich is een uniek project team, dat bestaat uit academici en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, die samen hebben gewerkt aan de robot sinds juni 2012.

Roboy de robot
Afb: Roboy de humanoid-robot.

Het team combineert de nieuwste ontdekkingen van universitair onderzoek met de onschatbare ervaring van de industrie, om de meest state-of-the-art robottechnologie te kunnen bereiken.

Roboy de robot
Afb: Roboy beweegt opmerkelijk natuurlijk.

Roboy beweegt opmerkelijk natuurlijk en is ontworpen om te helpen bij een verscheidenheid aan verschillende taken. Hij is gebaseerd op legeringen die in staat zijn te rekken en te krimpen met een laag energieverbruik.

In het verleden hebben andere robots hetzelfde gepresteerd, maar ze waren kleiner, t.o.v Roboy die een menselijke vorm heeft, met het uiterlijk van een jongen die ongeveer 40 kilo weegt.
Roboy’s kunstmatige spieren

Volgens het laboratorium, is de humanoid ontworpen om activiteiten zoals schoonmaken, klusjes of zelfs monitoren te kunnen uitvoeren. Het team streeft naar het creëren van machines met kunstmatige spieren en huid die er ooit uit zullen zien als mensen.

De AI Laboratorium Zürich heeft de bedoeling in de toekomst deze flexibele robot voor massaproductie klaar te stomen. Volgens hen is het gewoon slechts een kwestie van tijd voor dit daadwerkelijk zo is.

Bekijk en geef zelf je oordeel over deze symphatiek ogende jongensachtige-robot met de gepaste naam Roboy.

Door: Rene Velleman – Bronmateriaal: Roboy.org