Loading!
NieuwsRobotica

Boston Dynamics wildcat is niet voor de poes!

Wildcat


De WildCat-robot is de snelste, vrijlopende quadrupedrobot ter wereld met een snelheid van 32 km / u. Het vorige record was 21 km / h, dat in 1989 op naam van MIT werd gezet.

WildCat wordt aangedreven door een methanol-brandende motor die een hydraulisch aandrijfsysteem aandrijft. De robot maakt gebruik van verschillende gangen, waaronder stappen, draven en galopperen om zijn evenwicht te bewaren tijdens het rennen en manoeuvreren over relatief vlakke wegen en terrein.

Wildcat

Besturingsalgoritmen

De boordcomputer gebruikt dynamische besturingsalgoritmen en een verscheidenheid aan sensoren (IMU, grondcontract, proprioceptie, visuele odometrie) om de loopbeweging te regelen en te stabiliseren. Het maakt gebruik van een reeks laserafstandsmeters om de hoogte en houding van de robot nauwkeurig te meten boven de grond.

Het besturingssysteem dat WildCat stabiliseert, werd voor het eerst ontwikkeld op Cheetah, een prototype van een laboratorium dat 48 km / h draaide, sneller dan Usain Bolt. (Cheetah liep binnen op een loopband zonder windbelasting, was gedwongen om in een vliegtuig te gaan en werd aangedreven door een zeer grote externe voeding.

De ontwikkeling van WildCat werd gefinancierd door het Maximum Mobility and Manipulation-programma van DARPA.

Door: Robophobia.nlBron: Boston Dynamics