Loading!
Air-transportAuto'sNieuws

Een nieuw tijdperk: Pal-V maakt vliegen in een auto werkelijkheid!

Liberty vliegende auto

Zie je het al helemaal voor je? Rijdend op de snelweg richting Utrecht. Je kijkt voor je uit, en ziet dat de ochtendfille gestaag zijn vorm begint aan te nemen. Maar dat interesseert jou helemaal niets. Je vliegende auto brengt je immers in no-time waar je maar wilt wezen.

Airborn

Vanuit stilstaande positie, en met een druk op de knop, laat je de rotor op je dak omhoog komen. Als eenmaal de juiste rotorsnelheid is aangenomen, voel je dat je voertuig van het wegdek afstand neemt en voor je het beseft, ben je in de lucht. Eindelijk Airborn!

De Pal-V one
Afb: De Pal-V one.

Fixie? Nee hoor! De Nederlandse autofabrikant PAL-V maakt nu echt je dromen waar. Het Brabantse bedrijf Pal-V werkt al jaren aan een vliegende auto en bied nu zijn eerste twee commerciĆ«le modellen de ‘Liberty Pioneer’ en de ‘Liberty Sport’ aan.

Driewieler

Robert Dingemans, topman bij het bedrijf Pal-V uit Raamsdonk omschrijft het voertuig als een vliegende driewieler die aan alle veiligheidsvoorschriften en regels voldoet. De Liberty’s hebben op de weg een maximum snelheid van zo’n 160 kilometer per uur. Eenmaal in de lucht kan het een snelheid behalen tussen de 50 en 180 kilometer per uur.

Prijskaartje

Het prijskaartje voor een Liberty ligt echter nog aan de hoge kant. Voor 299.000 euro heb je het goedkoopste model. Maar dan ben je er nog niet, want je zal ook nog even je vliegbrevet moeten halen.

Vliegveld

Even opstijgen voor je in de fille beland is er nog niet bij, want het vliegen is alleen toegestaan van luchthaven naar luchthaven. Het opstijgen en landen zal eveneensĀ vanaf een vliegveld moeten gebeuren.

Ondanks de strenge regels van de Liberty’s blijft het echter een geweldig speeltje die voor het moment alleen beschikbaar wordt als je diep in je buidel kan tasten. Maar de droom van een vliegende auto is niet langer sciencefiction en is nu eindelijk getransformeerd naar de werkelijkheid.

Je hebt nog even de tijd om door te sparen en je brevet te halen want de 2 Liberty’s zijn pas vanaf eind 2018 leverbaar.
Door: Rene Velleman – Bron: www.pal-v.comFoto-credit: www.ehhv.nl

[mc4wp_form id=”505″]