Loading!
NieuwsRobotica

Dubai gaat als eerste volledig intelligente robots op de straten inzetten

Robo-cop

Dubai streeft ernaar om intelligente robots toezicht te laten gaan houden op de straten in 2017. Volledig AI aangedreven modellen zullen de burgers en toeristen te woord moeten gaan staan. De streefdatum ligt binnen twee jaar.

De bedoeling is dat de robots ‘volledig intelligent’ zullen zijn. In de trant van Robocop-achtige creaties.

De robots zullen vooral omgaan met burgers en toeristen. Zij zullen een interactief scherm hebben en met een microfoon verbonden zijn met het Dubai politie-station.

Mensen zullen in staat zijn om vragen te stellen en klachten in te dienen, maar ze zullen ook veel plezier hebben in de interactie met de robots.

Kolonel Khalid Razooqi, algemeen directeur van Smart Department Dubai Police: De robots zullen snel intelligenter worden. We hopen om volledig AI aangedreven modellen op de straten te kunnen plaatsen. Dit moet binnen vier tot vijf jaar kunnen gebeuren.

robot stelt zich voor
Afb: Erg intimiderend zien de intelligente robots er voor criminelen niet uit, maar schijn kan bedriegen.

Deze volledig intelligente robots kunnen communiceren met mensen, zonder menselijke tussenkomst. Dit is nu nog in onderzoek, en ontwikkeling, maar de plannen liggen klaar.

Ze klinken niet echt als een robot, meer als een iPad, om eerlijk te zijn. Maar hoe zien ze eruit?

Erg intimiderend zien ze er voor criminelen niet uit. Ze lijken meer op iets uit een oude aflevering van een wereld van morgen dan die van de toekomst van de misdaadbestrijding.

Maar zoals met veel dingen: Wat je ziet is niet altijd wat je krijgt.

Door: Rene VellemanBronmateriaal: www.unilad.co.uk