Loading!
NieuwsRobotica

Moppen-tappende robot vermaakt reizigers op het Moskouse metrostation

Een android met hemels blauwe ogen en een brutale voorliefde om op de vlucht te gaan, is door de Metrodienst van Moskou onlangs geïntroduceerd.

Airborn

Volgens de makers heeft “Metrosha” een geweldig gevoel voor humor en zal hij de passagiers grappen kunnen vertellen en hen voorzien van reisinformatie.

De Promobot creatie is momenteel gestationeerd in het centraal station van de stad Moskou Luzhniki, waar hij onderhand een favoriet onder het personeel is geworden.

Niet iedereen is er echter blij mee van het personeel. Nadat hij in dienst werd genomen na succesvolle testen, vrezen sommige medewerkers dat hij hun baan zou kunnen gaan innemen.

Metrosha de metro-robot
Afb: “De Android is ook geschikt voor het onthouden van namen en gezichten van de mensen die hij ontmoet.

“Metrosha” zal passagiers met moppen gaan vermaken en hen voorzien van reisinformatie.

“De Android is ook geschikt voor het onthouden van namen en gezichten van de mensen die hij ontmoet.

“Hij kan knipogen, zijn ogen veranderen in hartjes, foto’s nemen en deze probleemloos uitprinten.

In de zomer van 2016, heeft een prototype van de Russische android geprobeerd om aan de proeftuinen te ontsnappen en een ravage veroorzaakt op de straten in de westelijke-centrale regio van Perm. De robot werd uiteindelijk tot stilstaan gebracht nadat de accu’s leeg waren.

Na de verrassende ontsnapping zei Oleg Kivokurtsev, een van de makers van de robot aan Rt.com: “De robot was automatische bewegings-algoritmes aan het leren vanuit de proeftuin. Deze functies zullen beschikbaar worden in de laatste versie van de robot.

Metrosha is ook een hit in China nadat het vijf robots had besteld in 2016. In 2017 zullen zij nog eens 100 exemplaren in ontvangst gaan nemen.

Door: Rene VellemanBron:  www.unilad.co.uk