Loading!
Auto'sNieuws

Fransman werkt zes jaar aan houten Citroën 2CV

Afb: een volledig uit hout opgetrokken 2CV, model 1953.© afp.

De legendarische Citroën 2CV (deux chevaux vapeur) laat menig nostalgische autoliefhebber nog steeds niet onberoerd. Een Franse schrijnwerker op rust heeft meer dan zes jaar gewerkt aan wat zijn levenswerk mag worden genoemd: een volledig uit hout opgetrokken 2CV, model 1953.

Het gaat niet om zomaar een replica. Het voertuig van Michel Robillard beschikt over een werkende 2CV-motor, waardoor hij binnenkort in zijn woonplaats Loches de openbare weg op kan. Of dat gaat gebeuren, valt af te wachten. Robillard wacht nog op de nodige vergunningen van de Franse overheid.

De schrijnwerker kreeg al interesse van potentiële kopers. Het liefst ziet Robbillard zijn ‘Geitje’ (of ‘Eend’) compleet met houten banken in een museum belanden. Citroën produceerde de 2CV-modellen tussen 1948 en 1990. In die periode rolden er meer dan vier miljoen van de band.

Citroën 2CV

Citroën 2CV
Afb: Robillard wacht nog op de nodige vergunningen van de Franse overheid..© afp.

 

Door: Hln.beBron: MVDB